Professioneel aan de slag met
video en/of vloggen

Video Consultancy

Professionele begeleiding met als doel content te (laten) creëren die past bij jou en je organisatie.

Mark Zuckerberg, ‘de man van Facebook’, voorspelde in 2014 al dat het merendeel van de content Video zou zijn. En gelijk heeft ‘ie!

Video wordt vandaag de dag breed ingezet om mensen (volgers, bezoekers, (potentiële) klanten) iets te vertellen over jou of je organisatie en hen zo te overtuigen wie jij bent en wat je voor hen kunt betekenen.

Er zit echter een groot verschil tussen de verschillende vormen van video. Denk bijvoorbeeld aan vloggen en een promotievideo. Het begrip ‘vloggen’ kennen we van de bekende YouTubers die hun leven filmen, een video uploaden, een miljoenenpubliek bereiken en zo duizenden fans genereren. Vanuit de jongere generatie is deze trend over komen waaien richting de ‘grotemensenwereld’. De kracht van een vlog is namelijk de consistentie en laagdrempeligheid: je bent bereikbaar voor je kijker wat al snel zorgt voor vertrouwen en het opbouwen van een band.

Een goede vlog legt de focus niet zozeer op het vermarkten of aanprijzen van een dienst of product, maar laat de kijker kennismaken met de persoon voor de camera. Dat kost tijd en commitment van de vlogger, maar levert aan de andere kant begrip en vertrouwen op. Je doelgroep zit steeds vaker op social media en leest geen teksten meer. Click and Play is tegenwoordig waar men naar opzoek is: precies wat een vlog is.

De voordelen van vloggen

  • Engagement: de kijker voelt zich ‘onderdeel’ van het bedrijf door een kijkje in de keuken te krijgen;
  • Conversie: een kijker wordt een klant, of een collega wordt een organisatie-ambassadeur;
  • Wederkerigheid: de organisatie geeft zichzelf ‘bloot’, wat zorgt voor waardering voor het merk
  • Laagdrempelig: met de juiste tips & tricks en apparatuur kan al snel gestart worden!

 

Een bedrijfsvlog is vandaag de dag een volwaardig onderdeel van een social media strategie.

Iets voor onze organisatie?

Het blijft altijd afhankelijk van het doel en de doelgroep of bedrijfsvlogs een goed middel zijn binnen je organisatie. Daarom zijn een gedegen social media strategie en een goed onderzochte klantpropositie belangrijke onderdelen om duidelijk te hebben, alvorens een beslissing te kunnen maken.

Voor de ene organisatie werkt een bedrijfsvideo waarin de diensten uitgelegd worden beter, terwijl voor een andere organisatie het beter zal werken om een maandelijkse vlog te publiceren waarbij in ieder aflevering een andere afdeling binnen de organisatie gevolgd wordt (“een dag in het leven van”).

En dat is nou precies waar Video Consultancy om de hoek komt kijken: samen opzoek naar wat voor jou en/of jouw organisatie het beste werkt.

 

Iets voor onze organisatie!

Mocht blijken dat bedrijfsvlogs bijdragen aan de merkbeleving van jouw klanten, dan is de volgende stap: wat wordt er dan gefilmd? Dat kan van alles zijn! Om wat voorbeelden te geven:

Een dag in het leven van

Merk je dat er weinig waardering voor elkaars werk is? Wat doet de afdeling procurement eigenlijk? Zitten ze bij communicatie de hele dag te Facebooken? Vlogseries met als thema ‘een dag in het leven van’ blijken bij te dragen aan de waardering voor collega’s door een kijkje in elkaars keuken te krijgen.

Dit is ons DNA

Onwijs trots op de bedrijfscultuur? Hebben jullie hele toffe vergaderruimtes? Sluiten jullie iedere week af met een high-five pingpongborrel? Kortom: wil je laten zien hoe het nou echt is om te werken binnen jouw bedrijf? Dan zijn vlogs met het thema ‘dit is ons DNA’ een goede manier om een buitenstaander (lees: potentiële klant, maar ook: potentiële nieuwe collega) te laten zien hoe het werken bij jullie eraan toe gaat.

Video-nieuwsbrief

Heb je regelmatig iets te delen maar wordt het intranet nauwelijks gelezen? Zoek je een toffere manier om je collega’s te bereiken? Dan is een vlogserie met het thema ‘video-nieuwsbrief’ wellicht een goede invulling: een presentator gaat regelmatig langs bij het managementteam  voor eventuele nieuwtjes, of vlogt bijvoorbeeld over een recent project om de belanghebbenden op de hoogte te houden hieromtrent.

Benieuwd wat Video Consultancy kan betekenen?

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken

Stel je vraag

Heb je een vraag en/of zou je meer informatie willen? Neem gerust contact op met #Joris! Je kunt onderstaand formulier gebruiken of gewoon even klikken op Contact.

X